Aanhanger rijbewijs Enschede

Wil jij graag je aanhanger rijbewijs in Enschede halen? Wanneer jij je met twee personen bij ons aanmeld geniet je van een aantal voordelen. Naast dat het pakket slechts €359,- per persoon kost en je hiermee samen €100,- bespaart, ben je ook nog eens in één keer klaar. Inbegrepen in onze pakketten zijn:

2 personen

Alle voordelen van dit pakket op een rijtje
– Inclusief examens en leges
– Tegelijk lessen
– Praktijkles
– Aanhanger óf caravan

Nú vanaf €399,- p.p.

1 persoon

Alle voordelen van dit pakket op een rijtje
– Inclusief examens en leges
– Praktijkles
– Aanhanger óf caravan

Nú vanaf €449,-

Het aanhanger rijbewijs in Enschede wordt in één dag behaald. ’s Morgens plannen we de lessen in, waarna je ’s middags al examen kunt doen. Examens en leges zijn inbegrepen, daarnaast kan je tegelijkertijd lessen en leer je ook weer van elkaar.

Praktijkgedeelte aanhanger

Voordat we aan de slag gaan met het praktijkgedeelte komen er eerst een aantal theoretische vragen aan bod. Dit zijn een aantal vragen over kentekenbewijzen. Alles staat op papier, je hoeft niets uit het hoofd te doen. Deze vragen worden aan tafel gesteld door de examinator. Vragen zoals ‘Hoeveel mag de auto trekken?’ en ‘Hoeveel druk mag de koppeling hebben’ komen aan bod tijdens het halen van je aanhanger rijbewijs in Enschede.

Aanhanger beheersen

Na deze ondervraging starten we met het buitengedeelte. Visuele controle en het daadwerkelijke rijden met de aanhanger valt hier onder. Hierbij leer je hoe je de aanhanger kunt aankoppelen, hoe je de lading kunt verdelen en hoe je de landing vast moet zetten. Ook het controleren van de verlichting is belangrijk. Vervolgens beginnen we met het rijden zelf en leer je hoe je rekening houdt met dat je een stuk langer bent. Hoe ga je met de aanhanger om? Tijdens de rit oefenen we twee bijzondere manoeuvres.

Bijzondere manoeuvres tijdens het halen van je aanhanger rijbewijs in Enschede zijn:

  • Recht achteruit rijden*
  • Bocht rechts achteruit*
  • Bocht links achteruit*
  • Achteruit in de garage*
  • Halve draai m.b.v. zijstraat van links (richting aangeven bij het wegrijden)
  • Helling proef (richting aangeven bij het wegrijden
  • *alarm verlichting aan en ramen open

Vervolgens koppel je de aanhanger af. Dit is tevens het einde van het examen. Wil je graag meer informatie over het behalen van je aanhanger rijbewijs in Enschede? Neem gerust contact met ons op via 06-2393758 of vul ons contactformulier aan de rechterkant in.

Veilig op vakantie

Wanneer je voor het trekken van een lichte caravan geen BE rijbewijs nodig hebt en je toch veilig wilt leren rijden, kan je bij ons een caravantraining volgen. Op deze manier kan je veilig de weg op en leer je hoe je rekening kunt houden met het verkeer. Een caravantraining van 2 uur kost €100,-

Proefles aanvragen

Voertuig

13 + 4 =

Het aanvragen van een gratis proefles is geheel vrijblijvend.